Tuesday, June 7, 2016

What does the fox say? FoXToWN vs SerRAvALLE

Hari terakhir di Milan membawa kami ke Foxtown, sempadan antara Milan dan Mendrisio, Switzerland. Merasa la masuk Switzerland kan. Perjalanan dari Milan ke sini lebih kurang sejam dengan kereta. Cuaca bagus, langit cerah and pemandangan memang superb.. kat sini boleh jumpa pelbagai brands like Armani, Bally, Clarks, Burberry, Dockers, Fendi, Furla and banyak lagi. It is indoor and takde la besar sangat.
 





 
Aku tak shopping pape jamu mata je cuma temankan orang beli Prada..huhu..nanges tepi bucu katil jelah mampu tengok tak mampu beli..
 
Afer few hours, kami berangkat pulak ke another factory outlet called Serravalle yang mengambil masa dalam 2 jam jugak nk sampai dari Foxtown nie..
 
Segala penat lelah hilang bila sampai...hahaha, dramatik tak? Sebabnya dia adalah kawasan outdoor yang sangat luas and banyak giler brand outlets. Kami masuk satu persatu of course those designer handbags nye kedai dan berjaya membeli beg Furla for myself.
 


Aku jugak terpaksa beli cover bag cap Samsonite sebab zip luggage aku patah masa dekat Oslo hari tu..xpasal2 je..
 
Malamnye kami singgah makan di kedai Malaysian Chinese restaurant and pengsan after that..
 
**********************************************************************************

Esoknya early morning kami check out untuk penerbangan pulang ke Malaysia via Paris. Almost 2 weeks aku di perantauan dengan Datin, who kadang2 treat aku cam anak dia je and sesekali je kuar dia nye kuasa veto (macam kena paksa amek gambar dekat spot sama dia ambil).. hahaha
 
Apapun, terima kasih banyak Mr AK and Kak Shasha for your hospitality and till we meet again.. grazie.. and for Datin, u'r always 'one of its kind' and I salute you for your dedication and your energy. You had led us by example. I pray for your health and speedy recovery (err.. yang nie cite kat lain)..



Right before departure to the airport
 
Arrivederci or ciao! Thank you for this memorable experience and great companion, Milan!

No comments:

Post a Comment